:
این تحقیق به بررسی رفتار مدیریت سود با توجه به چرخههای تجاری در بورس اوراق بهادار تهران میپردازد. شرایط اقتصادی میتواند تأثیرات متفاوتی بر شرکتها داشته باشد و رفتار مدیریتی سود را تحت تأثیر قرار میدهد. برای نمونه در شرایط رکود اقتصادی انتظار میرود مدیریت سود بیشتری اعمال شود و در دوران رونق انتظار میرود عکس این موضوع رخ دهد. در نتیجه میتوان گفت انتظار میرود شرایط اقتصادی تأثیر متفاوتی بر مدیریت سود داشته باشد. بنابراین آگاهی از تغییر رفتار مدیریت سود با توجه به چرخههای تجاری میتواند سرمایهگذاران و سایر تصمیمگیرندگان بازارهای مالی را در پیشبینی دقیقتر یاری رساند. از سوی دیگر تأثیر چرخههای تجاری بر مدیریت سود با توجه به ویژگیهای خاص شرکتها ممکن است متفاوت باشد. به عبارت دیگر ویژگیهای خاص شرکتها نظیر چرخهای یا
غیرچرخهای بودن یک شرکت یا اندازه شرکت میتواند بر رابطه بین مدیریت سود و چرخههای تجاری تأثیر داشته باشد. برای نمونه در شرایط رکود اقتصادی مدیریت سود شرکتهای غیرچرخهای مانند صنایع غذایی و خدمات عمومی کمتر تحت تأثیر قرار میگیرد، در حالی که مدیریت سود در شرکتهای چرخهای مانند تولیدکنندگان کالاهای با دوام تأثیر زیادی میپذیرند. این تحقیق در پی آن است که آیا تغییر شرایط اقتصادی بر عملکرد شرکتهای تجاری در مدیریت سود تأثیر میگذارد و آیا این تأثیر با توجه به ویژگی خاص شرکتها متفاوت است؟ این پژوهش بینش دقیقی درباره رفتار مدیریت سود در بافت اقتصاد کلان ارائه میدهد و راهنـمای مفیدی برای تحـلیلگـران و سـایر استـفادهکنندگان از اطـلاعـات مالی را برای پیـشبینی متغیر مدیـریت سـود فـراهـم میآورد. این تحقیق این امکان را برای تصمیمگیرندگان فراهم میآورد که چگونه پیشبینی خود را در خصوص عملکرد شرکتها در رابطه با مدیریت سود با توجه به شرایط اقتصادی بهبود بخشند.
با آغاز قرن نوزدهم و انقلاب صنعتی و به دنبال آن شکلگیری مؤسسات و شرکتهای بزرگ، دانش حسابداری نیز دستخوش تحولات شگرف شد. تشکیل مؤسسات بزرگ دو پیامد اساسی با خود به همراه داشت. از یک سو، ضرورت تفکیک بین مالکیت و مدیریت و از سوی دیگر وجود روشهای حسابداری یکسان و یکنواخت جهت گزارشگری بیش از پیش احساس میشد. به دنبال موارد مطروحه فوق نیاز نظارت، کنترل و ارزیابی اطلاعات ارائهشده توسط سازمانها در سطح بالایی خود را نشان میدهد. اصلیترین ابزار نظارت مستمر بر عملکرد، تهیه و ارائه مجموعه صورتهای مالی واحد اقتصادی بود، که در این میان شاخص سود حسابداری به عنوان ابزاری سودمند برای ارزیابی عملکرد از محتوی اطلاعاتی زیادی برخوردار میباشد.
– Discretionary necruals
– Signalling theory
– income maximization
– income minimization
– income minimizating
Burns, A.F., and W.C. Mitchell.. “Measuring business cycles.” NBER Books
.Hilly & wallen