مهندسی :
بخش دیگری که ثابت شده است MRP در آن مفید است بخش مهندسی است . این عمدتاً به علت اطلاعات کامل مربوط به مهندسی از قبیل زمان های تحویل ساخت ، تجهیزات ابزار ، لیست مواد ( BOM ) و جزئیات عملیات است که مورد نیاز سایر بخشها مجتمع ساخت خواهد بود . معمولاً هنگام طراحی محصولات جدید ، اصلاح طرحهای موجود ویا هنگام استاندار کردن محصول ، این گونه داده ها در دسترس نیستند در سیستم MRPII بانک اطلاعاتی مهندسی وجود دارد که کلیه اطلاعات مربوط به محصولات در بخش مهندسی وارد آن میشود تا در دسترس بخشهای دیگر قرار گیرد .
3-5-6- توزیع :
سیستم توزیع هر کارخانه نیاز دارد که بداند مواد به چه مقاصدی باید حمل شوند . آیا موجودی انبار کافی هست ؟ اگر نیست کی ساخته میشود ، چه زمانی آماده می شود تا به خارج حمل شود و چه کسی و با چه وسیله ای باید آن را حمل کند ؟ بسیاری اوقات درخواست مواد از بخش ساخت و به بخش کنترل موجودی ابلاغ می شود بدون اینکه گروه توزیع از درخواست ویا ساخت آنها آگاه شود . لذا سیستم MRP با توزیع اطلاعات به حمل و نقل داخلی و خارجش و میان کارگاهی قطعات و مواد ، بخش توزیع را از عملیاتی که باید انجام شود آگاه می سازد در نهایت سیستم MRPII سازماندهی کلی بر بخشهای بازاریابی ، ساخت و توزیع و فعالیتهای خدماتی حکمفرما میکند می کند و قسمتهای جدا از هم اطلاعاتی موجود در سیستم را به یکدیگر متصل می سازد .
3-6- محدودیتهای سیستم MRPII در مقایسه با سیستم MRP:
اگر چه MRPII ابزاری سودمندی برای اجرای کارای عملیات مجتمع ساخت است ، ولی این سیستم محدودیتهای نیز دارد . این محدودیتها عبارتند از :
1 - فقط وقتی برنامه ریزی با آن قابل انجام است که MRP قابل قبولی در دسترس باشد . اگر رویه CRP وضعیتی را مشخص که در آن ظرفیت کافی وجود ندارد ، MRP نمی تواند بهترین راه حل را برای غلبه بر مشکل فوق ارائه دهد و خود مدیر باید به تجزیه و تحلیل برای تصمیم گیری بپردازد .
2- MRP فقط به دنبال برنامه های قابل قبول می گردد و تلاشی در بهینه کردن برنامه انجام نمی دهد بعضی از سیستم های MRP از روش های بهینه سازی کلاسیک مانند EOQ برای یافتن مقدار سفارش بهینه جهت احتیاجات متفاوت تولیدی در سطح های مختلف استفاده می کنند( بر مبنای هزینه های تنظیم آماده سازی و حمل موجودی ).
این روشها در هر زمان برای یک قلم کالا قابل بکار گیری هستند ، در حالی که احتیاجات هر یک از اقلام ، مستقل از احتیاجات سایر اقلام نیست و اینها از طریق لیست شرح مواد
( BOM ) به یکدیگر مرتبط هستند .
3- سیستم MRPII در شرایطی که زمان های تنظیم و آماده سازی به توالی عملیات وابسته اند - درست کار نمی کند. در موقعیتهای که برای هر عملیات زمان تنظیم لازم است یا بعد ازاتمام عملیاتی که قبلاً روی ماشین آلات انجام شده، نیاز به آماده سازی ماشین آلات است ، توالی فوق در خارج از سیستم باید رعایت شود و خود سیستم این توالی را رعایت نمی کند
4- سیستم MRPII قابلیت کنترل بهینه سیستم را وقتی که قطعات و محصولات تولیدی هر یک توالی عملیات متفاوتی دارند ، ندارند، یک مثال از این سیستم ها، سیستم های تولیدی انعطاف پذیر ( FMS ) است .
اشکالات فوق برخی از محدودیتهای MRP هستند ولی با افزایش کارائی نرم افزارها و کارائی عملکرد استفاده کنندگان روند پیشرفت این سیستم مثبت است . در جایی که سیستم MRPII قابل بکار گیری نباشد می توان انتخابهای زیر را مورد بررسی قرار داد :