گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماریها برخوردار بوده و هستند. این بخش از منابع طبیعی قدمتی همپای بشر داشته و یکی از مهمترین منابع تأمین غذایی و دارویی بشر در طول نسلها بودهاند. از نقطه نظر تاریخی، گیاهان اهمیت فراوانی در توسعه جوامع داشتهاند و تحقیقات وسیعی برای یافتن فرآوردهها و مواد طبیعی دارویی گیاهی در طول تاریخ انجام شده است، اما نکته حائز اهمیت اینجاست که تنها کمتر از 10% از مجموع 250 هزار گونه گیاهی جهان مورد شناسایی و
مورد استفاده قرار گرفتهاند. گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمانهای گیاهی و به طور کلی فرآوردههای طبیعی به ویژه در طی سالهای اخیر رو به افزایش بوده و مهمترین علل آن، اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شیمیایی از یک طرف و ایجاد آلودگیهای زیست محیطی که کره زمین را تهدید می کند، از سوی دیگر بوده است(10). طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بالغ بر 80% مردم جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه و نواحی فقیر و دور افتاده عمده ترین نیازهای درمانی خود را از گیاهان دارویی تأمین میکنند. گاهی اثرات جانبی داروهای شیمیایی برای بیماران نتیجهای خطرناکتر از بیماری مورد درمان داشته است، لذا لازم است تا در مصرف آنها احتیاط زیادی صورت بگیرد. این اثرات باعث شده تا داروهای گیاهی کاربرد وسیع پیدا کنند و وجود تنوع مواد موثره بیولوژیکی در گیاهان سبب شده تا برای استخراج آنها از مواد شیمیایی مختلف استفاده کنند(2).
عصارههای گیاهی گستردهترین و پرکاربردترین دسته ترکیبات طبیعی مورد استفاده در کنترل بیماریهای مختلف هستند که اثرات ضدپاتوژنی آنها به وضوح اثبات گردیده است. به همین دلیل استفاده ازمواد طبیعی به جای مواد شیمیایی ازاهمیت خاصی برخورداراست(35).
این عقیده که برخی از گیاهان دارای قابلیت درمانی هستند، به سالها قبل بر میگردد. بعضی از این فرآوردههای طبیعی شامل موادی هستند که ما به طور رایج آنها را به عنوان عوامل ضدمیکروبی میشناسیم و مورد استفاده قرار میدهیم،از سوی دیگر مقاومت باکتریها به آنتی بیوتیکها روز به روز در حال افزایش است که این مسئله باعث میشود تا بشر به فکر جایگزین کردن عوامل ضد میکروبی مؤثر و با عوارض جانبی کمتر به جای مواد ضد میکروبی با اثر کمتر و عوارض ناخواسته بیشتر باشد(103).