گریزی زده شده به دید گاههای متفاوت در رابطه با زیبایی شناسی . امید است شبهه باقی نمانده و راه گشایی باشد به متن اصلی .
فصل اول :
کلیات
1-1 . موضوع تحقیق
1-2 . بیان مسأله
1-3 . اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
1-4 . پیشینهی تحقیق
1-5 . اهداف تحقیق
1-6 . سؤالات تحقیق
1-7 . فرضیه تحقیق
1-8 . جامعهی آماری
1-9 . روش کار
- موضوع تحقیق
شعر زیبایی آفرینی با زبان است . میدانیم که زبان ابزار برقراری ارتباط یعنی وسیلهی تفهیم و تفّهم و اطلاع رسانی است به عبارت دیگر هدف خبررسانی است و زبان وسیلهی این کار . شعر زبان است اما نه زبان خبر، زیرا شاعر نمیخواهد خبربدهد بلکه برآن است که با زبان زیبایی بیافریند . به هر حال اگر تعریف دقیق زیبایی ممکن نیست عواملی را که ایجاد زیبایی میکنند میتوان برشمرد. مانند نظم، تناسب، هماهنگی، تکرار، تنوع، وحدت و کثرت، توازن، تقارن، ایجاد شگفت انگیزی، چند بعدی بودن و غیره.
ترفندهایی که زبان را بدل به شعر میسازند بر اساس یک یا چند تا از این عوامل زیبایی آفرین استوار هستند در فنون ادب این ترفندها در سه بخش بررسی میشوند: بیان، معانی، بدیع. (بدیع از دیدگاه زیبایی شناسی، 1387: 1 و 6)
لذا ما بر آن شدیم در این پژوهش اشعار یکی از شاعران متعهد دیارمان را از لحاظ آرایههای بدیعی مورد بررسی قرار دهیم.
استاد یدالله بهزاد از شاعران به نام کرمانشاه میباشد که کمتر از او سخن رفته و با توجه به این که دو مجموعهی یادگار مهر و گلی بیرنگ از وی به چاپ رسیده و دارای آثار ارزندهی دیگری نیز میباشد که قابل بحث میباشند ما بر آن شدیم اشعار وی را از جهت آرایههای بدیعی مورد بررسی قرار دهیم.
- بیان مسأله
بررسی شعر معاصر یکی از موضوعات مهم در ادبیات فارسی میباشد. شعر معاصر که از پیشینهی سترگ و عظیم شعر و ادب کلاسیک ایران زمین برخوردار است تحت تأثیر ادبیات جهانی معاصر دگرگونیهایی در ساختار محتوا داشته است. دگرگونیهای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی چهره ای متفاوت از شعر معاصر با شعر کلاسیک نمودار کرده است. هر چند بسیاری از شاعران معاصر با وجود تحولات در مضامین و موضوعات و زبان شعر هنوز به لحاظ ساختار از شعر گذشته بویژه سبک هندی پیروی مینمایند. استاد یدالله بهزاد شاعر برجستهی کرمانشاهی از شاعران بنام در عرصهی شعر معاصر میباشد. اغلب اشعار ایشان در قالب غزل و تا حدودی تحت تأثیر سبک هندی است. به همین دلیل تنوع و گوناگونی تصاویر شاعرانه، بهره گیری از عناصر خیال در شعر ایشان نمودی بارز دارد. در این پژوهش عناصر و پدیدهها و بدیع ، لفظی و معنوی در شعر استاد یدالله بهزاد بررسی و تحلیل میشود.
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)